torsdag 31 maj 2012

Inför Söndagen med Pålle

Tjena Pålle!
Tjena Sållet!

Grattis till en delad första plats efter grundseriens första match!
Kan tyvärr inte glädjas åt detta då jag ser det som en halv förlorad poäng till en betydligt sämre motståndare som egentligan bara hade tur!

Snart drar det ihop sig till match igen. Har du tränat på något speciellt under uppehållet?
Har faktiskt varit ute och kastat en tio-tolv kast sen senast och detta tror jag kan bli till min fördel på söndag. Har nu övat in en kast och invevningsteknik som kommer göra underverk.

Det verkar som Dahlgrengrynnan avgjorde hela tävlingen sist, tror du det blir samma sak på söndag?
Dahlgren, Dahlgren, Dahlgren denna mytomspunna grynna levererade som vanligt och kommer självklart att göra det nästa gång också. Däremot förväntar jag mig betydligt mer av både ung och gammeltyskorna, förutsättningarna finns där nu gäller det bara att gäddorna också är där.

6 timmar på det blöta och bara 4 små gäddor, dessutom inget dokumenterat på bloggen?
Typiskt för att vara första seriematchen skulle jag vilja säga. Både vi och gäddorna var osäkra på var vi står och det blev mest ett defensivt kastande där positionerna bevakades hela tiden. Tror att det kommer se helt annorlunda ut nu på söndag!

Sållet kammade 0, kan detta ha med nerver att göra och att hålla nollan blev fokus?
Att du kammar noll känns väl mer som en regel än ett undantag. Jag tror tyvärr att du blivit van vid att bara kasta och veva för att sedan byta drag i varannat kast. Du måste tillbaka till grunderna du körde i förra årets juniorliga, då tror jag det släpper och du kan komma in i matchen igen.

Inför sudden så guidade Sållet/skepparn er till ett ställe han har tjatat om väldigt länge, men som ni inte har tagit riktigt på allvar…
Efter kontakten med en skapligt stor gäddmadame där måste du väl ändå kunna erkänna att han kan sina vatten?
En gång är ingen gång som vi gamla torskar brukar säga. Men visst var det kul att äntligen få se lite liv på detta omtalade ställe. T.o.m Jeppe hade ju kontakt här och det kanske blir här allt avgörs i nästa omgång!

På söndag är det som sagt match igen, samma laguppställning som senast. Joppe har fortfarande inte fått tillgång på sin båtplats.
Det blir alltså andra rundan i rad som han missar, kommer han att kunna komma ikapp över huvud taget?
Joppe? Nu vet jag faktiskt inte vem du pratar om. Känns lika genomskinlig som en glasruta!

Olyckan var framme senast och JCS ena glassburk/draglåda gick sönder, har du hört något om vad han kommer att ersätta denna med?
Ryktet säger aluminiumfolien från senaste kebabrullen, vad tror du?
Jag tror bestämt att han med sina 100+ kilon krossade mer än bara 1 låda. Men känner jag Jeppe rätt så har han ätit ur ett par nya betesaskar bara denna veckan. Folien från Xantal kebabrullar ska han väl dekorera dragen med?

Om någon vill komma och titta på söndagens fiskematch vart ska man då åka?
Dahlgrengrynnar lär vara en säker plats för att beskåda söndagens omgång. En grynna som faktiskt har en stålbur för bortasupportrarna också vilket gör att barnfamiljer inte behörver vara oroliga för några stökigheter. Har även hört att säkerhetskillen Anders Bohlin ska snoka sig dit för att se hur en fisk ser ut i verkligheten.

Sist men inte minst vill jag ha hjälp med att svara på en ständigt återkommande fråga.
Den kommer från ”flera olika” personer. Du får gissa vem….

Hur får man fisk?
Jadu Anders Bohlin jag tror att enda chansen för dig att få fisk är att bege dig till Amiralen Zoo eller Holst och betala för den.

 
Det är aldrig kul när olyckan är framme, som Pålle säger så kommer Jeppe att fortsätta hålla matchvikten genom att konsumera en hel del glass

5 kommentarer:

 1. Apropå betesaskar kan jag avslöja att Jeppe/Alfred har varit synlig på 22:an i Nättraby City med en familjekebablåda...
  Oklart hur många som skulle dela på denna.


  Mvh. Holger Åkersork

  SvaraRadera
 2. En läsarfråga...
  Inför vintersäsongen köpte jag en fodrad Abumatic med eluppvärmd veva. Denna börjar nu kännas lite varm när tempen ute stiger. När tycker ni med er gedigna erfarenhet att jag skall byta till sommarrulle?


  Mvh. Elvisp Resley

  SvaraRadera
 3. Ja du Elvisp det är en fråga som stötts och blötts sen den fodrade abumaticen gjorde sin entre i fiskesverige. Jag har ju egentligen inget patentsvar på den frågan men skulle kunna säga såhär. Man tar fram rullen när rimfrosten sätter till och kan köra med den fram till tjällossningen. Men jag vet fiskare, vänner till mig själv, som har den hela vägen in i vecka 20 utan för den skull äventyra själva känslan med fisket. Men tumreglen är rimfrost, fodrad rulle på spöt, tjällossning sommarrulle på. Hoppas du är nöjd med svaret.

  SvaraRadera
 4. Jag tackar så mycket för det fina svaret, nu kan jag byta rulle. Det är ju som bekant en helt annan känsla att jerka utan vinterpäls.

  Ha d gott o skitfiske på er

  Mvh Elvisp

  SvaraRadera
 5. Varsågod och var inte rädd att ställa mer besvärliga frågor ;-)

  SvaraRadera