onsdag 9 maj 2012

Huggperiod!!

Körde pojken och grannpojken till fotbollsträningen och tänkte att jag kunde fiska under tiden. Började i utkanten av en vik och gick runt udden och in i nästa vik utan ett nafs. Tänkte att jag skulle avsluta på en brygga inne i vik två. Började tröttna på skiten men tänkte att jag gör ett byte till och satte på en mindre Hi-Lojerk. Ojojoj vilken förändring, ett dött ställe blev ett levande ställe med puls. Kommer inte ihåg hur många jag hade på och missade hugg där gäddan flög upp genom utan. Hade en rejäl gädda som missade hugget nästan inne vid bryggan. Det var kontakt i stort sätt i varje kast och jag fick en rätt fin gädda på 80 cm.

Gick det 3-4 kast utan kontakt så tänkte jag att nu var huggperioden över men då small det igen. Tyvärr var jag   slapp i mothuggen. En gädda följde med hela vägen in och stod och tittade på jerken som bara svävade nedanför mig. Sakta simmade den fram och bet och tuggade men simmade vidare. Inte så stor så jag var nöjd med skådespelet och gjorde inget mothugg. Huggperioden varade en halvtimme sen började det mörka på men jag testade ett ställe till 40 meter bort. Hade en riktigt fin på där som bara gick i sidled, den visade upp sidan i en stor virvel när den slet sig, riktigt fin storlek. Pojkarna då...jo jag fick ringa den andre pojkens mamma och be henne hämta dom för jag kunde ju inte lämna stället. Det som saknades ikväll var en fiskekompis att dela upplevelsen med.3 kommentarer:

 1. Ja du, Alfred, jag vet hur det känns när det smäller på o man missar. Själv gjorde jag ett försök i lårviken, i gårkväll. Jag smällde på så gott jag kunde, tyvärr missade jag landningen o det mesta rann ut i sanden/täcket. Jaja, så kan det gå ibland. Tänker göra ett nytt försök om ett par dagar, får träna på min"jerkning" lite först bara.
  Tills nästa gång, ha d gott.

  \ Seved Klappström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, denna bloggen blir bara roligare och roligare att läsa! Älskar läsarnas frågor, särskilt dom från Bohlin!

   Radera
 2. Lårviken kan vara den svåraste, vid nordliga o kalla vindar är den omöjlig! /alfred e naumann

  SvaraRadera