torsdag 3 maj 2012

Bryta mönstret!

I tidags kväll blev det en fisketur men återigen saknades Jeppe. Denna gången oklart varför men han mumlade om någon Prag resa utan att vi andra begrep riktigt vad han sa. Efter en ytterst medioker försäsong där han t.o.m förnedrats genom att bli nollad och nu även uteblivit från viktiga sammankomster börjar frågan om hans plats i laget starkt ifrågasättas.

Nog ältat om svikaren och raskt över till det trevliga. Som viktig tredjelänk i denna producerande kedja hoppade Johan in och han visade verkligen att han vill ha en plats i båten. Jag tog en gädda nästan direkt på mitt patenterade trollingbete och de övriga hade tidigt flera följen efter sina jerks. Jag och Johan följdes åt upp till 3-3 med Palle tappert strax bakom.

Johan med en av vinnargäddorna!


Men helt plötsligt slutade det att nappa på plåtbitarna vilket innebar att Johan rykte åt sig en två fiskars ledning och samtidigt dök Palle upp som torsken i lådan och överraskade genom att gå upp på en andraplats.

Klassikern som levererade!


Med resultatet Johan 5, Palle 4 och jag sist på 3 gäddor och endast en timmes fiske kvar var jag helt enkelt tvungen att bryta mönstret. Jag blundade ett tag och lät mina barndomsfisken från Lyckebyviken uppenbara sig och wipps där fanns lösningen. Längst ner i lådan rotade jag fram en riktig klassiker, gul/vit Wipp spinnare, att jag inte tänkt på detta tidigare retar mig fortfarande. Att den sedan är lånad av Palle kom senare att strö ännu mer salt i såren på skepparen. I andra kastet med denna klassiker fick jag gädda nr4 och jag kunde direkt se oron hos de andra två. Strax efter kom nr5 men samtidigt fick Johan sin nr6 och det var här det hela avgjordes. Rutinerat höll Johan kvar vid tången vilket fick till följd att min gädda tappade tålamodet där den hängde vid relingen och beslöt sig helt sonika att slita sig loss och samtidigt ta med Wippen ner i djupet. Ett rutinerat om än lite fegt drag av Johan som sedan avgick med segern och jag fick trots att jag bröt mönstret och hade segervittring nöja mig med en andraplats. Palles psykolog hjälp som han snackat vitt och brett om försvann all världens väg och tillbaka var den högt svärande och svavelosande förloraren tillbaka. Helt bortkastad tid och pengar om ni frågar mig. Det finns helt enkelt ingen hjälp som fungerar på Palle.

En bekymrad skeppare!


Jag vill inte låta bitter över min andraplats men jag tycker det behövs en rejäl koll i regelboken över hur felkrokade gäddor ska räknas. Vill inte nämna några namn men jerk1 och jerk2 hade båda ett par gäddor tagna på detta sätt och jag vill ha klarhet i om dessa verkligen ska räknas? Inte så viktigt just nu kan tyckas men när serien drar igång måste detta vara utrett, annars finns risken för mycket snack och lite fiske framöver!

4 kommentarer:

 1. Myggan...har jag fått mkt gädda o stor abborre på.
  http://shop.lundgrensfiske.com/group.asp?group=877

  SvaraRadera
 2. Kolla in karlskronafiske! Så ska en gädda se ut! Nytt pb för min kära sambo. ;-) Skitfiske!
  Mvh Kalle
  Team Jolly Roger

  SvaraRadera
 3. Pålle, gameplanen funkade in i minsta detalj :-)!Trashtalk eller som du skrev trashtången funkade tydligen.....du var lite ur balans där på slutet ;-)!Skitmål eller skitlandningar lär ju ingen komma ihåg, man kommer ju bara ihåg slutresultatet i matcherna!
  Mvh den ödmjuke praktikanten Johan ;-)!

  SvaraRadera