måndag 29 april 2013

Liten tur och ##¤¤#" rovfiskare

Jo Palle jag var faktiskt ute en liten sväng i söndagskväll med vadarna. Mest för att testa ett flugspö. Satsade på en liten mindre fluga men med en mindre tafs för att se om jag kunde få någon öring. Någon öring blev det inte men 3 gäddor högg under kort tid så lite tröstböj på spöt blev det ju.

Nu till det tråkiga. Igår kunde man se på sociala medier en stolt rovfiskare från Hasslö som visade upp sin fångst. De kunde inte förstå att var det var för konstigt att slakta gäddor, "de tog ju inte upp allt". Om alla beter sig på detta sättet har vi snart ingen fisk kvar i skärgården. Som tur väl är så finns det så många som förstår värdet av catch and release. Att man tar upp en matfisk eller två på nåt kilo är väl inga problem och har ingen inverkan på beståndet. Dessa killarna "hade inget att skämmas för" när debatten tog fart. Men men Hasslöbor har väl aldrig varit kända för att värna om fisken, en död fisk är en bra fisk...

3 kommentarer:

 1. Du kan ju informera idi*terna om detta:

  För att skydda gäddan kommer den som fiskar med handredskap från och med i sommar därför bara tillåtas ta upp tre gäddor per dag. Dessutom får bara gäddor som är mellan 40 och 75 centimeter tas upp.

  http://www.lansstyrelsen.se/blekinge/Sv/djur-och-natur/fiske/Pages/fiske_i_havet.aspx

  SvaraRadera
 2. Jättebra med regler men vem kommer se till att dom efterföljs? Vem talar om för tysken som kommer hit varje sommar? Eller ö-bon som har fiskat med nät hela sitt liv. Jag hörde om en herre som tog över 100 gäddor utanför Torhamn i vintras.

  Samtidigt som denna regel kom förbjöds även fiskhandlarna att få köpa fisk direkt från privatpersoner

  SvaraRadera
 3. Det är upp till varje person att ta reda på regler innan man fiskar. I o m att fisket är reglerat i stort sätt överallt i tyskland så tror jag att just tyskarna är det lilla problemet. De är vana att kolla regler först.

  SvaraRadera