fredag 19 april 2013

Bo nära havet

Fördelen med att bo nära havet är ju uppenbar. Man hoppar in i bilen så når man 3 lekvikar inom 3 minuter. Bortskämd kanske är rätt ord. Tänker på de som bor långt härifrån och bokar en fredag till söndag vistelse här veckor eller månader i förväg. Så när det väl är dags så blåser det nordan och är glasklart i vattnet. Fördelen med att bo nära havet är att man kan fiska när man vill och kan välja bort de sämsta tillfällena. Man kan köra ner en timme eller två efter jobbet utan några som helst förberedelser.

Ikväll var ett sådant tillfälle. Första platsen bilen parkerade sig gav inget, två virvlar var allt jag såg. Åkte vidare till en annan vik där Mats "tvålen" Olsson var för ett par dagar sedan och drog 8 snabba. Otroligt grumligt i vattnet på båda ställena efter allt blåsandet senaste dagarna. Nåja gädda blev det, en såg väldigt utlekt ut, smal som en blomsterpinne.

Fick en gädda som inte var vacker att titta på, känsliga läsare sätter handen för ögonen och smygtittar mellan fingrarna på bilderna nedan.

Får se om det blir något fiske i helgen, eventuellt söndag eftermiddag/kväll.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar