söndag 26 februari 2012

Vi hade iaf tur med vädret!

Idag var det då äntligen dags för årets första fisketur! Den planerade avfärdstiden 11:00 fick stryka på foten då Palle var tvungen att inhandla ett par PVC vadare (ingen köpefiskare där inte!) för dagens fiske. En halvtimme försenade styrde vi så kosan mot kustens nu så lockande vatten.

Väl på plats visade det sig att vi inte var ensamma och då fick vi ta en genväg för att vara först på de hetaste platserna, i kärlek, krig och fiske är alla medel tillåtna! Första stället låg i kylig motvind och solen i ryggen så där blev vi inte långvariga. Efter några hundra meters traskande hade vi både fått upp värmen och fiskesuget igen. Nu var det bara att vänta innan öringarna skulle kasta sig glupskt över våra förföriska beten. Ska sanningen fram väntar vi nog fortfarande för någon öring ville inte göra oss sällskap denna fantastiskt vackra vårdag.

På välkänt hockeymaner kommer givetvis dagens misslyckande att tas upp i gruppen för analys. För även om detta kanske bara var en träningsrunda så är det nu vi sätter ribban för hela säsongen och då godtas inga bomturer. Vi kommer att titta över dagens lag och se om vi behöver byta ut eller addera någon ny för att inte hamna i samma situation igen. Bättre fokus och en tuffare attityd kommer behövas för det räcker inte bara att sola sig i vågornas krusningar och tro att öringarna självmant ska kliva på våra beten!
En annan ide för att inte misslyckas nästa gång är att vi väntar till Lindwallska sjön har premiär och regnbågarna närmast ber om att få bli fångade.

1 kommentar:

  1. Då man var upptagen med hockeyträning så fick jag ta igen det missade fisket när man kom hem. Tog fram en elvärmeslinga och la på betongen i köket för att få in rätta känslan när man lägger ut ålalinan...;-) Snart blir det säsongspremiär för mig också. Ni skulle tagit lite bilder och lagt ut också.

    SvaraRadera