torsdag 16 februari 2012

Skuggkurs obs matnyttiga tips

Hej alla kära läsare. Här kommer den utlovade skuggkursen. Skuggning av bakgrund är ju väldigt populärt för att hålla sina ställen hemliga. Vi i team bradrag tycker dessa skuggningar är väldigt hm....roliga. Man vill väldigt gärna visa upp sin fisk men inte den fina naturen runt om. Skuggkurs kanske blir lite fel för vi väljer att jobba i paint. 
Vi börjar med orginalbilden här nedan Mikael Pålle Pålsson har här fått en gädda, jo vi kan avslöja att det är en gädda. Självklart har vi valt en bild där det inte finns någon chans för er läsare att gissa var vi är. ;-)


Här har vi lagt till ett skär för att villa bort er läsare. Lite fiffigt har vi lagt till ett grönt träd på skäret.  Vi kan här avslöja att det är ju omöjligt för ett träd att växa på ett skär utan jord på. Det gör oss säkra på att ni kommer leta länge innan ni hittar vårat ställe där Pålle fick gäddan. Givetvis kommer ni leta i onödan för skäret finns ju inte i verkligheten. Det vet ni ju nu under kursen men annars hade ni fått leta :-D Lägg till bildtext
Här har vi lagt till en ubåt för vi vill ju som vissa förbrytare flörta med det farliga och lägga ut ledtrådar. Här visar vi tydligt att vi är i Karlskrona skärgård. Är det torumskär i bakgrunden?
Oj nu har vi redigerat gäddan också, här kan man förstora gäddan och lägga på lite längd och kilo.  Lyckas man inte med foto och få rätt vinklar för att den ska se maffig ut så är detta ett utmärkt tips för er läsare. Den rosa muschen kunde jag bara inte låta bli att rita dit, lite för att spegla våra personligheter. Här kan ni söka på öresundsvisan på youtube.


Är det så att man bara fått en gädda på ett ställe så kan man mycket väl visa bakgrunden  för att lura  dit  folk och så tror dom att det är ett bra ställe. Ser ni bilder utan skugga där ute på andra bloggar så kan ni ge er på att det varit dåligt fiske på detta stället. Vi ritar dit en extra fisk för att verkligen få folk och åka hit för vi fick bara en här i denna berättelsen...

Har man riktigt bra fiske i ett litet större område och verkligen vill visa upp gäddorna så kan man  rita dit en  plats och namnge den. Givetvis ska denna plats vara rätt långt bort från superfisket. Just denna gäddan tog en bra bit söder om Karlskrona ute på öppna havet rätt nära kontinenten.

Här har ni fått lite matnyttiga tips som ni kan ha nytta av när våren kommer. Var inte blyga för att lämna kommentarer, ni kanske har egna tips. Snart kommer film på fisketekniker.


7 kommentarer:

 1. Hahaha, ni har alldeles för mycket tid :)

  SvaraRadera
 2. Så kan det mycket väl vara :-)Men tanken är att vi ska visa fiske och roa lite samtidigt. Det kommer antagligen komma underliga saker under säsongen, eller vi kan nog garantera detta. Blir säkert en hel del filmsnuttar från turerna.

  SvaraRadera
 3. Jag vill även tillägga att det finns platser i skärgården som redan har suddig bakgrund.

  SvaraRadera
 4. Terror kommer att länsa skärgården på gäddor i sommar så ni får vara snabba med vårfisket..

  SvaraRadera
 5. Vi kommer alltid ha fiskar på våra foton. VI är så skickliga i paint så ni kommer inte se någon skillnad på fake och riktig!

  SvaraRadera
 6. Japp, har en gps i Joppes mankini så era skuggningsförsök är förgäves...

  SvaraRadera
 7. Joppe får inte följa med oss, han är bara med på sidan för att vi ska få lite skönhet också.

  SvaraRadera