lördag 18 februari 2012

Öringmorgon!

När jag i tidig morgontimma gick ut för att hämta tidningen slogs jag av en härlig vårkänsla och tankarna flög iväg till alla dessa underbara stunder längs med nättrabyån. Allt för ofta alldeles för tidigt både gällande tiden på dagen och tiden på året. För ska sanningen fram var det väldigt långt mellan huggen och bestod mest av att försöka rensa spöringarna från is i vartannat kast.

Men sådant glömdes fort när en öring sent om sider valde att hugga över en hemmagjord fluga. Som alltid rusade pulsen och förväntningarna steg med knyckarna i spöt. Drillningen var oftast snabbt avklarad innan en alltför smal och mörk öring fick sitt slut under prästens tyngd. Catch and realese var inget vedertaget begrepp på denna tiden utan allt som fångades skulle klubbas och förevigas. Tänk hur enormt stolt jag har varit över så många fula fiskar, något som känns helt otänkbart idag.

Grannarna undrade nog när jag på väg till brevlådan muttrade om, röret, stenen, bron, konsumbryggan och röda stugan. Minnena är många och väcks snabbt till liv när snön smälter och fåglarna kvittrar sina fina vårsånger.

Vad säger du Jeppe ska vi ta en nostalgitripp längs åkanten snart?

2 kommentarer:

 1. Kommer ihåg våren vid kyrkan, snacka om att jag knäckte dom andra. Ibland känner man den där öringlukten när man går ut på morgonen.

  SvaraRadera
 2. Riktigt bra och rolig blogg om gäddfiske i Karlskrona skärgård! Ska bli mycket intressant att följa er i jakten på Blekinge grisarna! Fiskar själv väldigt mycket där nere. Blir tre veckor nu till våren. Då ska dom feta upp! Ser ni en sjöjeep med piratflagg så SE UPP!!!
  Skitfiske!
  Mvh Kalle
  Team Jolly Roger

  SvaraRadera