lördag 11 februari 2012

Heta tips försäsongsträning

Hallå alla läsare, här kommer de utlovade tipsen för hur en bra försäsongsträning ser ut för en sportfiskare. Nedan finns lite bilder som illustrerar det jag skriver om. 

Bild 1 är ju som ni ser för jerkfiskare, här kan man se hur jerken går vid olika intagningshastigheter. Jag har på bilden tagit lite sprayfärg för att illustrationen ska bli lite tydligare. Den uppmärksamme ser även tumstocken där jag mätte hur mycket jerkdraget går innan den vänder riktning.

Bild2. Man river alltså valfri innevägg, betong funkar bäst, för att lägga ut den som en grynna så att man kan få in känslan i kasten. Längdkänsla är mycket viktigt att få till för vårfisket. Dålig längdkänsla så lägger man jerken/vobblern i vassen alternativt gladsaxen uppe på en sten och då är kroken körd. 

Bild 3 handlar om klassiskt -80talsfiske med vobbler. Man går ut i snön kastar ut vobblern och vevar hem i olika hastighet för att testa hur brant den går ner. Här kan man med fördel använda en tumstock och mäta djupet vid olika vevhastighet. Om man använder den enkla formeln &&56,987,34+786/7*6547,567=xxx,xx man stoppar alltså in centimeterantalet som vobbler gått ner på första halvmetern där && är, på så sätt vet man exakt hur ljupt vobblern går vid en exakt vevhastighet.

Mer tips kommer på bloggen inom snar framtid. Videoklipp utlovad med jerkmetoder och klassiskt spinnfiske. Håll utkik och ta hand om er där ute.
1 kommentar:

  1. Här snackar vi heta tips från ett riktigt proffs! Hoppas det funkar lika bra i smält form.

    SvaraRadera