onsdag 18 april 2012

inför helgens fiske med JCS


Kära publik, fans, fiskekollegor och alla andra också!
Succen med inför fortsätter och som vanligt tar vi pulsen på JCS.
Läs och njut

Tjena Jeppe!

Det var ett tag sedan vi var ute och fiskade tillsammans, hur känns det att få komma ut med teamet i helgen?
Jo du det ska bli trevligt. Kommer pratas om mycket hit och dit. Psykningar, avundsjuka, diskussioner o s v. Sen är det ju alltid en ära att fiska med Mikael Pålsson, det är många som ser upp till honom här i staun både fiskemässigt och blogghockeymässigt. Som gammal fiskeshopsinnehavare har han ju ett och annat i bakfickan. Sen kommer det givetvis bli mycket hockeysnack.
 
Troligtvis sista rundan innan fiskeserien drar igång, har du utökat sortimentet något?
Nej inte något nytt alls. Tror inte på att köpa till sig framgång, funkade det på -80 talet funkar det nu. Däremot har jag utökat sortimentet på bortförklaringar. Nog så viktigt. Du har varit ute själv ett par rundor, senast fick du gädda med stora bett och dessutom såg du en påskkärring.
Vad har du för förväntningar inför helgen?
Påskkärring är väl och hoppas på för mycket, den tiden är ju förbi.  Man hoppas ju på en rysk dykare, så faktiskt två förra söndagen på en ö som förr i tiden var stängd för folk från andra länder. När jag sedan såg deras bil blev jag besviken, Litauen är inte samma sak direkt. Lite lightryssar...

   Annars hoppas jag väl på att vinna lördagens "träningsmatch". I o m att vi kanske ska ödsla några timmar på    öringjakt så skulle ju inte en silvertorped vara fel. Får hoppas det inte blåser för mycket så vi kan ta oss ut med bauten till de rätta platserna. Sen ser jag ju givetvis fram emot att få lite bilder där man får leka lite i paint. Har faktiskt fått många röksignalsfrågor om hur det funkar. Onekligen är folk där ute imponerade på det nytänkande sättet vi redigerar våra fiskebilder. Skuggning känns så -00tal...Både jag och Pålle gick ut ganska lugnt senast men kom ganska snabbt ikapp och passerade dig i antal invevade gäddor,
Har du en ny gameplan eller kommer du att mala på som vanligt?
Jag ska försöka fiska mitt eget fiske och inte bry mig så mycket om erat fiske. Det gäller att göra rätt saker där ute och inte stressa upp sig om man hamnar i underläge. Det är något som jag annars lätt kan bli, uppstressad över att andra får fisk och inte jag. Därför har jag spelat mycket spel med mina barn för att lära mig jobba under stress.

Jag tycker givetvis det är kul om andra får fisk, det ger ju en själv lite hopp. Men oftast är det ju så att jag själv givetvis vill ha dom största och flest. Jag tror inte jag kommer vinna i längden i o m att vi kanske är ute i 5-6 timmar. Har inte konditionen för det, men när det är färdigrenoverat så tänkte jag gå runt kvarteret och på så sätt vara i bättre form om ett par år.Enligt säkra källor är det fler än en sorts fisk som står på schemat inför helgen, vilka sorter kommer det att letas efter?
 Smörbult står väl på schemat. Annars hoppas man väl på en öring, kanske en rakhudadruda. Även en bodycombatfisk skulle vara trevligt. Det är ju en stoooor gädda som man är tvungen att filea med motorsåg. Enligt bodycombatspecialisten (ingår inte i teamet) så stänger man bara av oljesmörjningen på sågen så går det utmärkt att filea fisk med den. Nu tar vi ju inte upp gäddorna men för de nätfiskare som finns så är detta ett tips.

Den ständigt favorittippade storbloggaren har ju gjort en sk. Klackledare (först hoppa av något för att i nästa stund ångra sig)
Med sin hockeyblogg, tror du att detta kommer att påverka vår blogg på något sätt och i så fall hur?
Han ville väl bara testa om någon saknade bloggen. Så efter två veckor reagerade någon på att bloggen var borta. Frågan ställdes varför han inte skrev mer och han tog det som ett "snälla snälla snälla kom tillbaka och skriv". Ett annat scenario var ju att frugan hanses ville se mer av honom så bloggen fick vila, nu har han börjat blogga i smyg och tror inte att hon ser det......alla är inte lika briljanta som du och jag Palle, den saken är klar. Men men vi får ju bidrag från kommunen för att ha honom med ut. Tror inte att det kommer påverka negativt för vi räknar ju givetvis med att gör reklam för bradragbloggen på sin blogg.
    


Senast plockade Pålle fram någon sorts metallskrot som både skramlade och såg väldigt illa ut, är detta något som du tycker fiskeriverket
Borde gå in och stoppa utan att vi lämnar in en protest om felaktig utrustning?
Nja tycker ju allmänt inte om att man anmäler varandra för felaktig utrustning. Själv tycker jag han var lite innovativ som plockade fram trollingskedar för gäddfiske. Men samtidigt är jag inte förvånad då vi i bradrag är kända för att ligga i framkant. Men jag skulle vilja se honom skicka iväg det i 10 m/s motvind med en multirulle....

Innan vi avslutar kör vi en fråga som har kommit in via fax

Hej Jesper!
Jättetrevligt att få se dina fina draglådor, min egna favorit är pizzakartonger av calzonevariant.
I klippet på dig och Pålle såg jag dina snygga solglasögon, var kan man köpa dessa och är dom polariserade?
 Vet inte var man kan köpa dom men titta på valfri bensinmack efter kopior. Dom är inte polariserande tyvärr...men om man tar ett smörpapper och sätter innanför glasen så blir det bra.

Detta var allt för denna gången och jag önskar som vanligt dig skitfiske

Och kom ihåg

You never fish alone…
för det är vi som är bradrag


Ja just det….
Vi har snygga tröjor och lite andra prylar på g, lovar att återkomma när hela kollektionen är klar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar