måndag 2 juli 2012

1/7 fångsgaranti

1/7 klockan 07:15 hämtade Glasmästarns son mig för vidare färd till Lösen och där hämta upp styrman. Styrman hade utfärdat fångstgaranti, bara en sån sak gjorde ju att man gick upp med lätta steg tidigt på morgonen.
Vi var rustade för regn och det var bra det...Men vilken förmiddag vi fick, kändes som jag var pojken med guldbyxorna för var jag än pekade, i området styrman tog oss, att jag ville testa hade vi kontakter. Själv krokade jag av 10 st på drygt 4 timmar och de andra några färre, vi kunde tagit över 30 st om vi varit lite mer skärpta i mothuggen, plus en massa efterförljare. Själv hade jag framgång med firebirden. I början såg Joppe starkast ut men efter hand tog jag över mer och mer. Palle hade det tungt men gjorde en sjuk spurt sista timmen.

En märklig sak hände, eller tråkig. En gädda missade hugget totalt på Palles jerk och den satte sig i ryggen. Tyvärr snodde den in sig i linan och ströp sig själv över ryggen och magen så att den drog av "skinnet" på sig själv. Den fick förpassas till evigheten.

En mycket trevlig tur och vi var i stort sätt själva och fiskade ute på fjärden. Vi hade ett par riktigt fina följare. Det var sjukt tryck i gäddorna, fick själv en som var kring 2 kg men som jag lätt trodde var över 5 när jag hade den på.

För er som undrar så hade det inte varit fel med elvevan och rullmuffen på i söndags för det var inte varmt...Själv gjorde jag misstaget att inte ta långkallingar. Dock hade jag t-shirt, långärmad, luvtröja, vadarjacka och regnjacka. Vi hade en trevlig stämning i båten hela dagen, undrar varför...Micke?

Jesper 4 turer 7,5p
Micke 2 turer 5,5p
Palle 4 turer 6p
Joppe 1tur 1 poäng

5 kommentarer:

 1. Det där med trevlig stämning verkar inte stämma när jag pratat med de andra. De tyckte du var lika skrytsam och överlägsen som vanligt. Tur jag kollar båda sidorna av myntet!

  SvaraRadera
 2. bakgrunden på fotona är inte den ordinarie bakgrunden då den inte vill vara med på bild.

  SvaraRadera
 3. Äntligen börjar ni leverera! Har länge undrat vad ni pysslat med. ;-)

  SvaraRadera
 4. Det har vi också Kalle :-D
  Men dom mest framgångsrika turerna skriver vi inte om, vill ju inte dra ut för mycket folk på sjön ;-)

  SvaraRadera
 5. Ja du Micke, var ovanligt ödmjuk i denna framgången. T o m erbjöd Palle att låna beten.

  SvaraRadera