lördag 10 november 2012

Helgfiske

Var ute förra fredagen på lite strandfiske i byn. Tog på mig vadarna och gick vid en vik och hade rätt så trevligt fiske ett par timmar. 9 gäddor blev avkrokade sammanlagt, 6 av gäddorna  i samma vi och de andra tog jag på lite spridda strandhugg...

Idag 10/11 tog jag ett par timmar igen för lite strandfiske i byn. Fick en i första kastet och hade efter i andra. Några kast senare sätter jag givetvis jerken i någon stock och drar av linan...sista tafsen...vad göra? Körde den korta biten hem och hämta plånboken och mot första fiskebutiken i byn, STÄNGT,  va fan. Ner till den andra i "centrum", ur bilen med vadarna på och in i butiken, SLUT,  va fan. Jaha vad göra, jo jag ringde den gamla stjärnmålvakten Mats Olsson, tvålen kallad, och han löste mitt problem. Ner till havet igen, testade ett par småställen med någon tappad innan jag kom till stället jag trodde på. Och som det högg och som jag tappade, söte tid. Det var som att försöka fånga en blöt tvål.

10 gäddor landade jag i alla fall i den lilla viken som låg i lä men jag hade nog minst 20 hugg/tappade till. Det var som ett sillastim med gäddor i viken, höll till och med på att trampa på en gädda som stod väldigt grunt. Väldigt trevligt fiske ett par timmar men lite besviken över alla tappade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar