onsdag 3 oktober 2012

BGF 2012 summering för bradrag.se

Jaha vad ska man säga.....

Taggade till 1000 och väldigt förväntansfulla körde vi loss i lördags men med en mager utdelning då det gäller storlek på fiskarna. Vi hittade dock ganska många men väldigt små.

Under söndagen delade vi upp oss i två båtar då Pålle ville vara med på ett hörn.
Han var ju hönsbytardag på öland under lördagen och ville ge oss ett litet försprång.

vad jag förstod så var hela hönsbyteriet ett enda stort fiasko och ingen ny höna med hem i bilen.

Fisket då? jo tack för att ni frågar.
14-15 m/s och en sjö som inte bjöd upp till det rätta fisket.
Pålle o jag i min båt och Mothugget o JCS i Mothuggets båt.

Jag bad Pålle hämta startbrickan på Dragsö så att jag skulle slippa köra åt alla håll o kanter innan starten.
Givetvis glömde jag be honom ta med en mätsticka så redan där sprack chanserna på att komma med på prisutdelningen. Väl ute vid båten kunde vi konstatera att det var vikfiske som stod på menyn. Vi började i den vik som alltid brukar leverera och inom 15 min så hade vi fått varsin liten pinnagädda att hoppa på våra buster jerk 2. Även Pålle som helst väljer drag från tidigt 80-tal valde att låna en liten jerk av mig.
Vi fortsatte att fiska av denna stora vik och kunde snabbt konstatera att det inte bara var vi som valde dom lite lugnare vattnen.

Första rapporten kom in från den andra båten och ambitionsnivån där verkade väldigt hög, minst lika hög som vågorna iaf. Många följen och ett par tappade gäddor vilket borde vara omöjligt med tanke på Mothuggets mothugg.

Pålle och jag gjorde ett tappert försök att komma ut på lite mer öppet vatten för att nå lite bättre grynnor men fick ganska snabbt ändra taktiken.
Nu började vi känna att det räckte för oss så vi begav oss tillbaka mot min båtplats med sikte på att prova av ett sista hett ställe innan vi gav upp.

Sista stället levererade en hel hög med gäddor, men även om vi hade valt att lägga alla på rad hade vi fortfarande inte lyckats komma upp i en längd som skulle leverera något pris.

2 dagars fiske gav 33st mindre gäddor i min båt och antalet gäddor i den andra båten är mörkat men dom såg visst väldigt många.

Vi hoppas hinna med en eller ett par turer till innan det är dags att ta upp båten o göra i ordning den inför nästa säsong.

Kommer att kasta upp lite bilder under morgondagen när jag har lag till nya bakgrunder, håller på att skriva avtal med en ny bakgrund så det är det som gör att det dröjer lite

vi syns på havet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar