söndag 11 maj 2014

Fiske med Jonas Åkesson 11/5

Vi drog ut vi åtta på morgonen och det var ordentligt mulet och bra fart i vattnet. Vi trodde verkligen på bra fiske men när de två första stoppen inte ens resulterade i något följe förutom någon näbbgädda så blev det lite uppgivet. Vi testade djupt, grunt, påland och i lä men inget funkade. Vi testade tailbaits, jerkar och softbaits men inget ville funka.

Jaja hade vi tagit oss ut så kunde vi ju inte ge upp. På det fjärde stoppet blev det äntligen lite liv. Hade satt på en jigg som var helvit och det verkade vara det som gällde. Fick snabbt tre stycken varav någon upp mot fyra kilo. Hade även en riktigt kul följare som knuffade min jigg framåt ända in till båten. Kul att det lossnade lite men Joppe var rätt frustrerad. Han hade skaffat sig ett nytt jerkspö som var betydligt mjukare än det gamla. Han ville känna gädda...

Vi körde upp mot trekilosstället som jag kallar det men där var det tomt. Tiden började rinna ut och vi tänkte ta ett par stopp på vägen hem och det var väl tur det. På näst sista stället började vi se gädda och jag får på ett rätt bra hugg på den vita jiggen. När den väl var i båten så visade det sig att den vägde 5 kilo och var 90 cm.


Rätt nöjd med tillvaron efter den så gled vi vidare till sista stället för dagen. Äntligen skulle Joppe spräcka nollan med en pigg tvåkilos. Direkt när han släppt sin ser jag en fin gädda följa min jigg och den gjorde ett utfall och fäste bra. Efter en skön kamp så kom den upp i båten. Ordentligt tjock över ryggen. Riktigt fin gädda. Hade hunnit äta upp sig bra efter leken. Var väl ungefär 93-94 cm och vägde goa 7 kilo.
Tappade ju en för någon veckan sedan som jag prioterade att fota i vattnet innan jag tog in den. Briljant i o f sig :-/ men den var betydligt större än denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar