söndag 24 februari 2013

Öringtider!

När februari snart är slut och härliga mars knackar på dörren börjar fiskesuget på allvar att göra sig påmint. Lägg därtill att solen ska skina den kommande veckan och ytterligare spä på det här oundvikliga suget efter att få blöta en fluga eller ett drag.

För mig är det inte krokodiljakt som står överst på schemat utan det svårfångade prickiga silvret lockar mest denna årstiden och förr om åren var det främst längs åarnas kanter som denna jakt utövades. Många frusna morgnar har tillbringats längs främst Nättraby och Lyckebyåns stränder vid välkända ställen som, muren, röret, pumphuset. Oftast på plats långt innan ljusets strålar kommit och alltid med frusna fingrar få peta bort isen i spöringarna. Alltid lika överraskad över hur en frusen kropp på en microsekund blir varm och pulsen sticker i väg vid ett drag i linan med påföljande spöböj, obeskrivligt!

Ska se om det kan bli en liten runda till Nättrabyån inom det närmsta och kanske kan man få följe av Jeppe?
Lite öringjakt från båt i vår underbara skärgård står också på önskelistan som härmed delges Tomtarna Jeppe och Palle, ni sitter ju på redskapen (båt) för detta.

Innan dess får det bli en runda i källaren för att leta fram alla redskap som garanterat behöver en översyn och hittar jag vadarna blir det nog en kvällstur längs med strandkanterna på gamla beprövade jaktmarker så fort isen släppt.

Hej då vintern och hjärtligt välkommen du underbara vår!
Nu kör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar